Када
једном пробате грчку фету, никада више тај сир нећете пожелети да једете у
Србији. Заситна је, масна и бескрајно укусна.
Довољно
је додати два три комада у чинију са парадајзом, луком, паприком, краставцем и
обавезним црним маслинкама. Све то се прелије маслиновим уљем и поспе ориганом.
Ништа
вам више у животу не треба. Барем мени не. Могла бих живети на овој салати.
Данима
нисам окусила чоколаду. Пролазим поред ње у радњи као поред турског гробља. Не
једе ми се. Не фали ми.
Моја
домаћица прави обичан гриз који, уз цимет, суве грожћице и маслиново уље,
довољно охлађена, представља врхунско кулинарско уживање.
Да
не спомињем кадаиф. Турци га сматрају својим националним јелом, Албанци својим,
а Грци грчким. И ни случајно не сме човек да им каже да су га прво направили
Арапи и да су га од њих преузели сви остали.
Но,
то би било као када бисте Нишлијама покушали да објасните да бурек праве и
Сарајлије, а ћевапе и Бањалучани.
Залуд
прича.
No comments:
Post a Comment