Saturday 15 February 2014

Ниш данас..чемер, смрт и јад..

Каже једна госпођа..није битно чоји је син убица момка у Нишу..

Слажем се..требало би да није важно..али, у земљи Србији јесте..
У ствари, битно је свуда у свету..али се тамо негде чак и најбогатији, чија деца праве хаос од својих и туђих живота, труде да макар замажу причу, нађу заобилазнице да се извуку, дебело се потруде да Потемкинова села чврсто стоје барем док се не постигне циљ..

У Србији шминке нема, труд нема потребе уложити, никаква улепшавања и зачкољице нису неопходне..све је директно, бахато и толико безобзирно да се човеку смучи..

Требало би да није важно ко је чији син, али јесте..

Јесте у земљи у којој можете возити 100km/h по центру Београда и убити девојку на пешачком прелазу, а онда бити ослобођени јер вам тата има 30 000е, колика је тарифа српског судства и полиције..

Јесте у земљи у којој је у реду да крвнички пребијете некога на сред САД и да се глат извучете са тим, јер је држава спремна да искешира милион долара, а службеник амбасаде да жртвује своју каријеру због тога што имате утицајног ујкицу..

Јесте у земљи у којој је полиција спремна да забашури убиство момка на сред Ниша јер су убице синови једног крчмара и једног крпитеља асфалта који су се накрали до бесвести, не стижући да у исто време објасне својој деци како се понаша и колико је живот друге деце драгоцен њиховим родитељима, без обзира колико пара имали..

Јесте у земљи у којој је у реду да силујете дете од три године, убијете девојку и слике окачите на ФБ, да искасапите мајку, оца, комшију..и будете ослобођени зато што је неки никоговић узео паре да би се то заташкало..

Јесте у земљи у којој можете да бесомучно злостављате децу ако сте Владика или, да на смрт пребијате жену ако сте утицајни политичар, да..

Да, важно је чије сте дете и колико татица има пара да бисте били ослобођени када сте кољач, манијак, безосећајни гад, јад и беда, шљам..

Није важно само онда ако сте пристојан и добар човек спреман да помогне, утеши и саосећа..

Онда није битно чије сте дете, јер сте такви засигурно дете доброг човека..и то је довољно..

1 comment: